Yrittäjäksi? Tulisiko sinustakin ketjuyrittäjä?

Suomi tarvitsee lisää franchsingyrittäjiä. Työtä on tarjolla ja aloittaminen on helppoa.

Franchising on yrittäjyyden yhteistyömalli, riskittömämpi ja turvallisempi tapa ryhtyä yrittäjäksi. Yrittäjänä saat ketjun tuen markkinoinnissa, tilitoimistoasioissa ja koulutuksessa, vertaistukea ja tuurausapua saat kollegoilta, ja Laatutakuun franchisingkeskus tarjoaa ystävällistä apua, mukanaoloa ja opastusta aina kun sitä tarvitset. Voit myös aloittaa yritystoimintasi varmemmalta pohjalta, sillä asiakaskunta tietää ja tuntee, mitä ketjuyrittäjältä saa – ketjun palvelu on tasalaatuista ja tuttua ympäri Suomen. Saat käyttöösi tunnetun hyvän brändin ja valmiiksi mietityn konseptin.

Yrittäjänä olet oman työelämäsi pomo. Määräät itse haluamasi tahdin ja suunnan. Laatutakuu-yrittäjänä on mahdollista kasvattaa yritystään juuri niin paljon kuin omaan tavoitteeseen ja senhetkiseen tilanteeseen sopii. Ketju tukee kasvuyrittäjiä innokkaasti, mutta meillä ollaan ihan yhtä vahvasti myös yhden hengen yrityksen tukena.

Laatutakuu-yrittäjyys vaatii ennen kaikkea oikeaa asennetta. Yrittäjänä pärjää, kun on maalaisjärkeä, rohkeutta työntekoon, intohimoa asiakaspalveluun ja halu toimia Suomen parhaaksi valitussa franchisingketjussa upeasti toimivan tiimin ja konseptin parissa. Hyvä ammattitaito, sitkeys ja aktiivinen toiminta palkitsee mukavina ansioina ja parhaimmillaan muitakin työllistävänä yrittäjyytenä. Näin haet Laatutakuu-yrittäjäksi.

FAKTA

Suomessa on noin 5 000 franchising- yrittäjää, ketjut työllistävät noin 80 000 ihmistä.
Franchisingketjujen liikevaihto oli vuonna 2019 yhteensä noin 6 miljardia euroa.
Franchisingyrittäjiä haetaan jatkuvasti monelle eri alalle.

Tavoitteellisesti kasvuun

Kun turkulainen Heidi Lahti perusti kolmisen vuotta sitten siivousyrityksen Laatutakuu-ketjuun hän asetti heti alkumetreillä toiminnalleen selkeän suunnan: kasvukäyrä ylös.

Kasvuyrittäjä Laatutakuulla. Heidi Lahti Turusta.
Turkulainen Heidi Lahti kehittää yrityksen toimintaa jatkuvasti.

Kolmessa vuodessa lähes 20 työntekijän yritykseksi kasvanut Heidi Lahden Huoltosiivous on perustajansa näköinen: asiat hoituvat reippain ottein ja toimintaa kehitetään jatkuvasti. Paikalleen ei jäädä makaamaan, koko ajan pitää olla jotain uutta ja kivaa meneillään.

Tällä hetkellä aktiivisen yrittäjän työaika kuluu yrityksen toiminnan pyörittämisessä ja kehittämisessä. Porrassiivoukset ja muut käytännön työt hoituvat työntekijöiden toimesta.

”Ihan suoraan voin sanoa, että pidän työstäni ja olen tyytyväinen. Onhan tässä paljon lankoja käsissä pidettävänä, mutta olen sen luontoinen ihminen, että janoan tekemistä ja haasteita. Olen juuri muun muassa kehittänyt työntekijöideni käyttöön appin, joka helpottaa työajanseurantaa ja laadunvalvontaa.”

Hyvä sysäys alkuun

Aiemmin yksityisyrittäjänä toiminut Heidi Lahti mainitsee franchisingyrittäjyyden hyvinä puolina muun muassa hyvän sysäyksen alkuun pääsyssä.

”Liikkeelle pääsee lähtemään siitä, että saa heti kerralla valmiit asiakassuhteet hoitaakseen. Ne ovat yllättävän pitkiä prosesseja lähteä itse alusta asti hankkimaan. Myös rahoituksen järjestäminen Laatutakuu-ketjun takaamana on iso etu. Ja yksi ainakin minulle tärkeä juttu on oman aluepäällikön tuki. Einin puhelin pirahtaa heti, kun on sellaisia murheita tai asioita, joihin kaipaan selvitystä. Vaikka olenkin luonteeltani hyvin itse- näinen ja pitkälti omalla tavallani teen töitä, on kiva kuitenkin tietää, että ketjun tuki on aina siellä taustalla olemassa.”

Monta tukijalkaa

Heidi Lahden pääasiassa porrassiivouksia tekevä yritys on laajentanut toimialaansa myös siivouskohteissa tehtäviin pienkorjauksiin.

”Olen huomannut, että on ihan hyvä kun yrityksellä on paljon toisiaan tukevia toimintoja. Kun käymme tekemässä vaikka muuttosiivouksen ja havaitsemme, että kaapinovien saranat paukkuu tai astiakaapin ritilät ovat huonot, voimme saman tien tarjoutua fiksaamaan ne kuntoon. Homma hoituu samalla kertaa ja tietenkin me pääsemme näistä lisätöistä myös laskuttamaan.”

Yrityksensä kehittämisen lisäksi Heidi Lahti on innostunut juoksemaan.

”Juuri nyt tähtään puolimaratonille ja olen saanut siihen mukaan myös työporukkaani! Vaikka työ jo itsessään on fyysistä, on moni intoutunut kanssani juoksukunnon kasvattamiseen. Kesällä Paavo Nurmen maratonissa kanssakisaajat saavat sitten lukea firman slogania meidän porukan paidanselistä”, Heidi nauraa.

Julkaistu Laatutakuu-lehdessä 1/2021
TEKSTI TUIJA HOLTTINEN KUVA MARIA GRÖNROOS

Lue lisää Laatutakuun kuulumisia sähköisestä lehdestä.

Lue Laatutakuu-lehtiä täältä.