Siivousta ja kiinteistöhuoltoa vuodesta 1993


1993

Laatutakuu on perustettu vuonna 1993. Jari Taimela ja Henri Häyrinen perustivat Laatutakuu-ketjun. Ensimmäiset yrittäjät liittyivät ketjuun vuoden 1994 alussa. Ensimmäisen kuuden vuoden aikana ketjuun liittyi noin 20 pientä ja keskisuurta siivous- ja kiinteistöhuoltoyritystä. Yhteistyö oli voimaa ja tukipalvelut toimivia. Laatutakuu-ketjussa nähtiin useita menestystarinoita franchisingyritysten kasvaessa ja kannattavuuden parantuessa.

1998

Laatutakuu-ketju oli kasvanut jo 40 yrityksen ketjuksi. Ketjun yrittäjien liiketoiminta jatkoi kehittymistä ja kasvua. Yleinen talouden noususuhdanne tuki ketjun kasvua ja Laatutakuu alkoi olla jo alan tunnettu ja arvostettu toimija. Kasvusuunnitelmissa päätettiin fokusoida jatkossa uusien yrittäjien synnyttämiseen, toimivien rinnalle. Tämän päätöksen jälkeen aloitettiin uuden konseptin rakentaminen. Nykyisen Laatutakuu-konseptin syntyyn johtaneet ensiaskeleet oli otettu.

1999

Toiminnan laajentamiseksi alettiin etsiä riittävän suurta ja vakaata kumppania. Vuoden lopussa neuvottelut eri tahojen kanssa oli käyty ja oikea kumppani löytynyt. Ketju myytiin ISS-konsernille. Henri Häyrinen jatkoi toimitusjohtajana. Liittyminen ISS konserniin mahdollisti täysin uudenlaisen franchisingkonseptin rakentamisen.

2000

Uusi konsepti oli menestys ja ketjun voimakas kasvu alkoi heti uuden konsepti lanseerauksen jälkeen vuonna 2000. Ensimmäisenä toimintavuotena ketjuun liittyi 50 uutta ja innokasta Laatutakuu-yrittäjää.

2002

Puhtausalan ammattijulkaisu Siivoustaito-lehti valitsi Suomen Laatutakuu Palvelut Oy:n Vuoden puhtausalan yritykseksi. Laatutakuu sai kunnianosoituksen menestyksekkäästä ja alaa kehittäneestä työstä.

2007

Suomen Laatutakuu Palvelut Oy valittiin Vuoden Franchisingketjuksi 2007 franchisingyritysten ja -yrittäjien menestystä ja keskinäistä paremmuutta mittaavassa kilpailussa.

2017

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Laatutakuu ketju on laajentunut valtakunnalliseksi toimijaksi. Laatutakuu-ketjussa on tutkitusti tyytyväisimmät yrittäjät ja sen myötä myös tyytyväisimmät asiakkaat. Laatutakuu ketju on kehittänyt jatkuvasti palvelutuotteitaan ja tuonut markkinoille mm. asiakkaiden sairaspoissaoloja vähentävän A1-siivouskonseptin.

2020

Poikkeusvuonna 2020 koko maailma ajautui kriisiin pandemian raivotessa. Kiinteistöhuolto- ja -siivousala nousi avainasemaan pandemian vastaisessa taistelussa. Laatutakuu-ketju jatkoi yhdessä rohkeasti ja sinnikkäästi tärkeää työtä lamaantumatta. Myös asiakkaat huomasivat sen ja asiakastyytyväisyys pysyi korkealla tasolla.
Rakensimme tietoisesti ja järjestelmällisesti vahvaa kilpailukykyä. Näimme, miten kriisi tulee muuttamaan siivousmarkkinaa ja rakensimme vuoden aikana mahtavan uuden palvelukonseptin, Siivous+ Palvelun.
Ehdoton vuoden huipennus oli Laatutakuu-ketjun valinta Suomen parhaaksi franchisingketjuksi.