Terveys turvaa yritysten toimintakyvyn

Ihmiset on yritysten tärkein voimavara. Ihmisillä on osaaminen, vuorovaikutuskyky, myyntitaidot, projektien johtokyky, asiakaspalvelutaidot, jne. Ilman ihmisiä ei kovinkaan moni yritys voisi toimia. Sen vuoksi onkin erittäin tärkeää, että ihmiset osaavat tehdä työnsä hyvin, ovat motivoituneita sekä pysyvät terveinä ja työkykyisinä. Näin rattaat pyörivät, asiat sujuvat ja tulosta tulee.

Terveyden merkitys onkin noussut työyhteisöissä korkealle. Eikä ihme, sillä sairauspoissaoloilla on todella suuri vaikutus yrityksen toimintaan ja sitä kautta myös tulokseen. Eläkeyhtiö Varman laskelmien mukaan, yhden sairauspoissaolopäivän hinta on yrityksille keskimäärin 476 €. Keskikokoiselle 50 hengen yritykselle (keskimääräinen kuukausipalkka 3000 € ja sairaspoissaolot 4,5 %) ”normaalit” sairauspoissaolot maksavat noin 250 000 € vuodessa. Melko vaatimattomalla kymmenen prosentin laskulla sairaspoissaoloissa (4,5 % à 4,05 %) voitaisiin siis saavuttaa lähes 25 000 € vuotuinen säästö.

Nyt koronaviruksen uhatessa, riski sairauspoissalojen nousuun on suuri. Tilanne on haastava. Voi vain kuvitella, miten paljon kustannuksia ja ongelmia toisi tilanne, jossa jopa kymmeniä prosentteja yrityksen työntekijöistä olisi samaan aikaan sairaana.

Miten riskiä voisi pienentää?

Kaikista helpoin ja yksinkertaisin teko tautien leviämisen estämiseksi on käsien pesu ja käsidesin käyttö. Käsidesiä kannattaa käyttää etenkin silloin, kun käsien pesu ei ole mahdollista tai jää muusta syystä tekemättä. Kannattaa siis huolehti siitä, että oma henkilökunta pesee riittävän useasti ja huolellisesti kädet. Käsidesiä on myös syytä pitää tarjolla eri puolilla toimitiloja ja hankkia työntekijöille pieniä käsidesipulloja mukana kuljetettavaksi. Sairastuneiden on myös, etenkin nyt koronaviruksen uhatessa, syytä pysyä poissa työpaikalta.

Miten me voimme auttaa?

Virukset voivat elää pinnoilla useita päiviä ja näin tarttua esimerkiksi ovenkahvasta. Singaporessa tehdyn tuoreen tutkimuksen mukaan koronavirus voi elää pinnoilla jopa 14 päivää. Siksi säännöllisesti tehtävä kosketuspintojen huolellinen puhdistus on erittäin tehokas tapa välttää tartuntojen leviämistä. Oikein tuotetuilla siivouspalveluilla on tämän vuoksi laskeva vaikutus työyhteisön sairauspoissaoloihin.

Toimiva siivouspalvelu ei siis vain tuo edustavia tiloja, vaan säästää myös rahaa ja lisää työntekijöiden hyvinvointia. Me voimme auttaa asiakkaitamme tartuntariskin vähentämisessä. Normaalien laadukkaiden siivouspalveluidemme lisäksi tarjoamme terveyttä edistävää A1-siivouspalvelua. A1-siivouspalvelussa poistamme tutkitusti tehokkailla menetelmillä taudinaiheuttajat kosketuspinnoilta. Menetelmä auttaa estämään kaikkien tautien leviämistä, myös koronaviruksen. Näin voimme Laatutakuu-ketjussa olla mukana turvaamassa asiakkaittemme toimintakykyä ja lisäämässä henkilöstön hyvinvointia.

A1-siivouspalvelusta voit lukea lisää täältä tai kysyä yrittäjiltämme.

PYSYTÄÄN TERVEINÄ!

Henri Häyrinen
Kirjoittaja on Suomen Laatutakuu Palvelut Oyn perustaja ja toimitusjohtaja