Laatutakuu-yrittäjä Kim Fogelberg rentoutuu vesillä

Uusi ala ja uudet kuviot, mutta tuttu ketjuyrittäjyys.

Kim Fogelberg on viihtynyt mainiosti kiinteistöhoidon Laatutakuu-yrittäjänä. Asiakkaat kiittelevät ja yritys kasvaa. Silti aikaa riittää aina myös rakkaalle harrastukselle: veneilylle.

Milloin ja miten yrittäjyytesi alkoi?

Joulukuussa tulee viisi vuotta täyteen Laatutakuu-yrittäjänä. Olin aiemmin K-kauppiaana, mutta kun se ura tuli tiensä päähän, tuli aiheelliseksi etsiä uutta ammattia. Näin televisiossa Laatutakuun mainontaa ja laitoin hakemuksen sisään. Sieltä tulikin nopeasti yhteydenotto ja siitä tämä homma sitten pyörähti käyntiin.

Millaisena olet kokenut ketjuyrittäjyyden?

Ketjuyrittäjänä on huomattavasti helpompi aloittaa verrattuna siihen, että olisi aloittamassa yritystoimintaa täysin yksin. Esimerkiksi markkinointiin, laskutukseen ja muuhunkin taloudenpitoon saa ammattilaisten apua. Myös toisten Laatutakuu-yrittäjien tuki on merkittävässä asemassa. Ketjussa toteutetaan yhteistä konseptia, mikä tuo selkeyttä toimintaan.

Mitä asiakaspalvelu merkitsee sinulle?

Hyvä asiakaspalvelu on minulle tärkeää. Olen ollut koko ikäni asiakaspalvelussa ja itselläni on aina ollut tavoitteena tyytyväinen asiakas. Nyt asiakas on muuttunut asukkaaksi, mutta tavoite on ennallaan. Pyrin aina hoitamaan eteen tulleet asiat ja tehtävät hyvin, enkä jätä niitä roikkumaan. Ehkä oma persoonakin on auttanut siihen, että saan hyvää palautetta. Olen ollut itsekin tosi tyytyväinen tähän työhön.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Tarkoitus on kasvattaa liiketoimintaa edelleen. Minulle tuli äskettäin uusi iso asiakkuus, jonka myötä olen palkannut myös lisää työntekijöitä. Tavoite ja tarkoitus on edelleen laajentua ja saada lisää henkilökuntaa. Jossain vaiheessa voisin sitten itse jäädä tästä suorittavasta työstä pois.

Onko yrittäjällä vapaata aikaa?

Meillä on Helsingissä useamman Laatutakuu-yrittäjän rinki, jossa olemme sopineet yhteisestä päivystyksestä ja toinen toistemme tuuraamisesta. Näin jokainen pystyy järjestämään myös tarvittavaa vapaa-aikaa. Huoltopuolella etenkin kesällä on suhteellisen vaivatonta saada myös viikonloppuja vapaiksi kun ei ole lumilähtöjä.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Veneily ja mökkeily on minulle paras tapa viettää vapaa-aikaa. Mökkimatka taittuu veneellä vajaassa tunnissa – ruuhkattomasti ja rennosti. Ensimmäisen veneeni hankin aikanaan jo 15-vuotiaana ja siitä lähtien laiturissa on aina ollut jonkinlainen vesikulkuneuvo. Nykyisellä veneellä käydään mökillä tai kesäiltana saatetaan lähteä vaikka pizzalle Kaivopuiston edustalla olevalle Liuskaluodolle. Kun kelit ovat hyvät, ei mikään ole parempaa kuin olla vesillä. Eivätkä ne huonommat kelitkään oikeastaan haittaa, lähden ihan mielelläni vähän myrskyisempäänkin säähän.

Teksti: Tuija Holttinen
Kuva: Valtteri Kantanen