Iloa jakamassa

Laatutakuun lelulahjoitus lastensairaaloihin

Laatutakuun lelulahjoitus lastensairaaloihin.

Suomen Laatutakuu Palveluiden loppuvuoden kohokohta on jo monena vuonna ollut visiitti eri puolilla Suomea toimiviin lastensairaaloihin lahjakassien kanssa. Tänä vuonna lelulahjoitukset toimitettiin Helsingin Uuden lastensairaalan lisäksi myös Tampereelle, Turkuun, Kuopioon ja Ouluun.

Meille isommille ihmisille joulussa parasta on yhdessä olo ja lahjojen antaminen. Pienemmille tyypeille puolestaan joulu tulee juurikin niistä toivottuja aarteita kätkevistä paketeista ja rapisevien lahjakääreiden avaamisesta.

Ja jos joulun viettää kotioloista poiketen sairaalassa, iloisella yllätyksellä on vieläkin suurempi merkitys.

Joulu tulee kuitenkin myös sairaalaan, Helsingin Uudessa lastensairaalassa toimiva vastaava lastentarhanopettaja Marja Lopperi vakuuttaa.

”Joulu näkyy ja kuuluu myös meillä. Henkilökunnalla on tonttulakit, joulumusiikki soi, joulukuuset koristellaan ja syödään jouluruokaa. Joulumuori ja joulupukki kiertävät osastoilla aattona, ja jokainen lapsi saa oman paketin. Kaikilla pikku potilailla on täällä oma huoneensa, jota he saavat koristella oman mielensä mukaisesti. Huoneen asukkaan toiveiden mukaan laitetaan sitten värikkäitä valoja ja esille toivotunlainen pöytäkoriste. Pidempiaikaisten potilaiden kanssa myös askarrellaan itse kaikenlaisia tonttuja lumihiutaleita.”

Marja Lopperi vastaanotti iloisin mielin laatutakuulaisten tuomat lahjakassit, joista löytyy tänä vuonna toiveiden mukaisesti paketteja etenkin alle 3-vuotiaille.

”Sairaalassa on jouluna paikalla ihan niitä pieniä potilaita, vähän isommat pääsevät usein käymään aattona kotona. Siksi onkin kiva saada monipuolisia ja toiminnallisia uusia leluja ilahduttamaan täällä joulun viettäviä lapsia.”

Laatutakuun tontut paljastavat, että paketeista löytyy muun muassa värikkäitä kuvakirjoja, muumeja, pelejä ja – toivotusti – myös äänekkäitä soittimia.

Totutusti tiedetään sairaalan toive, että osastolle tulevien lelujen tulee olla kestäviä, pestäviä ja turvallisia.

Marja Lopperi lupaa toimittaa kaikki uudet lelut niitä arvostaviin pieniin käsiin.

”Kiitos jälleen kerran ja oikein hyvää joulua ihan kaikille!”

Teksti ja kuvat: Tuija Holttinen