Mystiikkaa, musiikkia, tanssia ja tartalettia

Grand Central Hotel huokuu klassista tyylikkyyttä ja samanaikaisesti uudenlaista rentoutta ja kaiken ytimessä oloa Helsingin rautatientorilla. Lokakuun ensimmäisenä lauantaina upeaa juhlafiilistä paikkaan toivat yhteistä gaalaansa viettävät Laatutakuu-yrittäjät.

Tänä vuonna Laatutakuu Gaala järjestettiin Eliel Saarisen suunnittelemassa historiallisessa, vuonna 1909 valmistuneessa jugendrakennuksessa, joka viime vuosiin asti on palvellut VR:n pääkonttorina. Nyt tilat on muutettu näyttäväksi hotelliksi ja juhlatiloiksi, joihin Laatutakuu-yrittäjät ja yhteistyökumppanit oli kutsuttu juhlimaan vuosittaiseen gaalatapahtumaan.

Juontajan lepopäivä

Illan juontajana toiminut Ile Uusivuori vitsaili nauttivansa työkeikasta, johon kolmen pienen lapsen isänä pääsee illaksi juhliin pois kotiarjen hulinoista. Hän paljasti omaksi siivousbravuurikseen imuroinnin. Toki hän toivoi illan aikana saavansa sekä siihen, että kodin siivouskomeron siistinä pitämiseen ammattilaisilta lisävinkkejä.

Hyviä vinkkejä ja tietoa uusista tuotteista ja palveluista tuli myös gaalassa mukana olleilta yhteistyökumppaneilta Diverseyltä, Pamarkilta, Starialta, Torkilta sekä Hakolta.

Huolenpidon aikaa

Toimitusjohtaja Henri Häyrinen kertoi sydämellisten tervetulotoivotusten jälkeen vallitsevista trendeistä, jotka vaikuttavat meidän kaikkien elämään tässä odotetussa ”uudessa normaalissa”. Arki ei ehkä ihan sellaiseksi normaaliksi muotoutunut, mitä vuosi sitten ajateltiin tapahtuvaksi.

Viiden kohdan listalla Häyrinen nosti esiin työvoimapulan, energiakriisin, inflaation, korkojen nousun ja tulevan taantuman. Vaikka lista oli hiukan mollivoittoinen, löytyi sieltä myös positiiviseksi käännettäviä asioita.

”Elämme haasteellisia aikoja. Erityisesti vähän vaikeampina aikoina kuitenkin korostuu yhteistyön merkitys. Juuri nyt on hyvä kuulua vahvaan ketjuun, jolla on hyvä maine, tunnettu brändi ja parhaat toimijat. Markkinoilla tulee kilpailutuksia, joissa hyvällä toiminnalla ja ketjun tuella on hyvä mahdollisuus saada uutta jalansijaa.

Olennaista on juuri nyt huomioida intensiivisesti sekä työntekijöitään että asiakkaitaan. Pidetään vähän ekstrahuolta heistä, ja vielä entistäkin paremmin ennakoidaan asiakkaan tarpeita. Tärkeää on myös pitää huolta itsestään ja omasta bisneksestään. Esimerkiksi hintaneuvotteluissa on tärkeää siirtää lisääntyneet kustannukset hintoihin sekä palveluissa että tuotteissa.”

Toimitusjohtaja korostaa kuitenkin yhteistyön kantavuutta.

”Tämä on se maailma jossa nyt eletään, mutta meillä ei Laatutakuussa ole hätää. Olemme alalla, jota tarvitaan myös taantuman aikana. Meillä on hyvät ja erottuvat tuotteet, toimiva konsepti ja parhaat yrittäjät. Nyt on juuri oikea hetki kuulua vahvaan ketjuun. Yhdessä me pärjäämme kyllä.”

Aktiivista toimintaa

Uusi ketjupäällikkö Juho Selin jatkoi omassa puheessaan vallitsevan tilanteen kääntämistä ratkaisukeskeisiksi toimiksi.

”On hyvä huomata, että taloustilanne avaa tilaa kilpailulle, mikä taas antaa hyviä mahdollisuuksia päästä esittelemään Laatutakuu-ketjun palveluita. Positiivista on myös se, että koronan rajoitusten hellittäessä on taas päästy myyntikäynneille. Konseptille on hyvä tilaus.”

Nyt tarvitaan oma-aloitteisuutta ja aktiivista toimintaa.

”Asiakkaiden kanssa kannattaa rohkeasti aloittaa keskusteluja, miten asiakassuhdetta voitaisiin lujittaa. Sovitusti palveluja voi myös väliaikaisesti vähentää, sekin on asiakkaan tarpeisiin reagoimista”, Juho Selin sanoo.

”Ennen kaikkea haluan muistuttaa, että yrittäjyys on hyvää. Ja voimme olla rehellisesti siitä ylpeitä.”

Mentalistin mystiset temput

Siinä missä toimitusjohtaja ja ketjupäällikkö puhuivat jalat maassa -arjesta ja työn realiteeteista, illan pääesiintyjä, mentalisti Noora Karma puolestaan vei kirjaimellisesti vapaaehtoiselta osallistuja-Hannalta jalat maasta ja sai koko yleisön pyörittelemään silmiään uskomattomilla korttitempuillaan.

Maagikko päätti esityksensä joka puolelle leviävään glittersateeseen, mikä sai Ile Uusivuoren toteamaan, että onpa hyvä että paikalla on osaavat siivousammattilaiset.

Laatutakuu-yrittäjät eivät kuitenkaan siivoushommiin ryhtyneet, vaan he keskittyivät ansaitusti juhlintaan, hyvään ruokaan ja esityksiin. Illan aikana nautittu upea illallinen päättyi jälkiruoaksi tarjottuun suklaatartalettiin, ja ohjelma huipentui yrittäjien uusille päälliköille suunnattuun yllätysesitykseen, jonka jälkeen tila raivattiin tanssille ja seurustelulle. Ilta oli upea.

Laatutakuu-yrittäjien havaintoja Gaalassa

Laura Linkoala

Vajaan vuoden Laatutakuu-yrittäjänä toiminut turkulainen Laura Linkoala palkittiin gaalassa Vuoden tulokkaana muun muassa erinomaisen asiakaspalvelun ansiosta. Myös rohkeus kysyä tarvitessaan apua on asia, joka ei ole kaikille itsestään selvyys.

”Olin työskennellyt ihan eri alalla, kun näin Laatutakuun mainoksen ja kiinnostuin. Aluepäällikkö Eini Helenius sitten sai minut innostumaan tosissaan ja aloitin tammikuussa ensin yhdellä kohteella. Nyt kohteita on reippaasti ja työtä olisi tarjolla työntekijällekin. Olen tykännyt tästä kovasti. Parasta ovat ihanat asiakkaat ja molemmin puolinen luottamus. Ja tietysti se, että tämä on työ, jossa näkee heti työnsä jäljen.”

Valeri Mamonov

Helsinkiläinen Valeri Mamonov ei ottanut vaimonsa kanssa Grand Hotelista huonetta, sillä rautatientorilta on helppo hypätä mihin tahansa kulkuvälineeseen kohti kotia.

10-vuotisesta yrittäjyydestä palkittu iloinen mies kertoi kaiken olevan mallillaan.

”Tietenkin matkan varrella on ollut nousuja ja laskuja, mutta enemmän kuitenkin nousua. Vähän epävakaisempinakin aikoina olen aina tuntenut saavani hyvin tukea ketjulta. Konsepti toimii hyvin, meillä on läheiset suhteet toisten yrittäjien kanssa ja Laatutakuu-ketju on aina ollut luotettava. Toivon, että saan toimia samalla tavalla vielä seuraavatkin kymmenen vuotta.”

Paul Imarhiagbe

”Kiitos kysymästä, bisnes on sujunut hyvin”, iloisen seurueen pöydässä juhlinut Paul Imarkhiabe sanoo.

13 vuoden Laatutakuu-yrittäjyyteen mahtuu vaihtelevia vuosia.

Korona hiljensi toimistoja, mutta onneksi asiakaspaletissa on myös muun muassa myymälöitä, joten töitä on riittänyt mukavasti kaksi ulkopuolista työntekijään työllistävälle Nykyajan Siivous Palveluille . Paul on aktiivisesti tarjonnut myös lisäpalveluita, ikkunanpesua, peruspesuja ja lattiavahauksia myös muille yrittäjille.

Maailma muuttuu, mutta yksi asia on pysynyt samana: Paul Imarhiagbe on koko Laatutakuu-yrittäjyytensä ajan käynyt joka vuosi Laatutakuu-gaalassa.

Katja Nuevo

Onneksi on edes kerran vuodessa ihana juhla, jossa voi loistaa kaunis mekko päällä ja irrottautua hetkeksi arjen huolista. K clean -yrityksessään toimiva helsinkiläinen Katja Nuevo kertoo vuoden olleen rankka rakkaan läheisen ihmisen hoitamisen kanssa.

”Vastuu on suuri ja kaikki aika työn ohessa menee hoitoasioiden selvittämiseen ja konkreettiseen hoitamiseen. Lomaakaan en ole ehtinyt pitää, mutta tänä iltana haluan hetkeksi hengähtää, nauttia hyvästä ruoasta, upeasta ympäristöstä ja kivasta seurasta.”

Merja Raita

”Mitä ihmettä! Vau, kannatti tulla”, oli spontaani reaktio kun Nummelassa toimiva Merja Raita palkittiin Starian kirjanpitotiimin toimesta Matkalla tähtiin yrittäjä -tunnustuksella. Kriteereinä oli muun muassa esimerkillinen yrittäjäasenne sekä järkevä yrityksen omavaraisuuden kasvattaminen. Kunniakirjan ohella Staria palkitsi yhteistyökykyisen yrittäjän veloituksettomalla veroilmoituksella.

Iloisesti yllättynyt yrittäjä kiitteli myös omasta puolestaan hyvin toimivaa yhteistyötä tilitoimiston kanssa.

”Niin hyvin hoitavat kaiken just niin kuin kuuluukin”, reilut kaksi vuotta sitten Laatutakuu-yrittäjyyteen siirtynyt Merja Raita toteaa.

Terttu Kolehmainen

Jyväskylästä juna lähti jo aamukymmeneltä, joten juhlapöydän antimet: alkuruokamenun herkut ja pääruokana tarjottu härän paahtopaisti maistuivat Terttu Kolehmaiselle ja Leena Tuoriniemelle. Leena on jo pitkäaikaisen Laatutakuu-yrittäjyyden jättänyt, mutta jatkaa työntekijänä 10-vuotistunnustuksella palkitussa Terttu Kolehmaisen Tepan Liina-Harjassa.

”On mukavaa, kun apuna on ihminen, joka tietää mitä tehdään ja toimii ja ajattelee omatoimisesti asiakaskunnan tarpeet huomioiden haastavissakin kohteissa. Luotettava työntekijä on kullanarvoinen myös omassa jaksamisessani”, Terttu Kolehmainen kiittelee.

”Leenan kanssa tiedetään aina molemmat missä mennään, ei se yrittäjähenkisyys sieltä mihinkään ole kadonnut.”

Gaalassa palkitut yrittäjät

5 vuotta toimineet yrittäjät
Tmi TehoMe, Ilkka Huisman
Huoltosiivous Turku Oy, Heidi Lahti
KORENTO SIIVOUSPALVELUT, Maryam Mahmoudi
Sfinksi Palvelut Oy, Sami Ali
NESO TMI, Nexhat Ramadani
Unique Contact, Micheal Chukwu

10 vuotta toimineet yrittäjät
Tepan Liina-Harja Tmi, Terttu Kolehmainen
RoPo Clean, Markku Paunonen
VM Siivouspalvelut, Valeri Mamonov
HLO siivous, Heili Leesmaa

15 vuotta toimineet yrittäjät                                                              
Laatusiivous BL OY, Benjamin Lyhtinen
Amina-Siivouspalvelut, Carita & Karem Eladly Ali
Kiinteistöpalvelut Laine & Nummisto Oy, Tomi Nummisto

20 vuotta toimineet yrittäjät
Siivousliike Eeman Oy, Elvi Mankinen
T:mi Maarit Vainikainen, Maarit Vainikainen
Tmi Riku Rautvuo, Riku Rautvuo
Finn Cleanfactor Oy, Jani Nevala

Vuoden tulokas 2022
SiivousNinjat, Laura Linkoala
KS Siivouspalvelut, Kaarle Salmela

Vuoden konkari 2022
Tmi Fika Piric, Fika Piric

Paras konseptin hyödyntäjä 2022
Nooni Siivous, Veronika Reinol
Salme hoitaa, Salme Kokk

Ketjun korkein asiakastyytyväisyys 2022 (siivous)
Finska Siivouspalvelut, Bella Ozdoyeva

Ketjun korkein asiakastyytyväisyys 2022 (huolto)
Tmi KIHE, Kimmo Roininen

Suurin suhteellinen liikevaihdon kasvu 2022 (siivous)
SVS Siivous, Dau Huynh

Suurin suhteellinen liikevaihdon kasvu 2022 (huolto)
Tmi KIHE, Kimmo Roininen

Suurin euromääräinen liikevaihdon kasvu 2022 (siivous)
SVS Siivous, Dau Huynh

Suurin euromääräinen liikevaihdon kasvu 2022 (huolto)
Kiinteistöpalvelut Laine & Nummisto Oy, Tomi Nummisto

Paras ylläpitoyrittäjä
Tmi TehoMe, Ilkka Huisman

Vuoden yrittäjä 2022
Donies Siivouspalvelut, Mourad Aouinet