Pandemia toi uuden ulottuvuuden yhteistyöhön Angel Filmsin ja Laatutakuu-yrittäjän välillä

Kotimainen tv-sarjatuotanto on nousukiidossa. Siitä hyötyy myös Angel Films Oy, joka vuokraa studioitaan tv-sarjojen, elokuvien ja mainosten tekijöille. Helsingin Herttoniemessä toimivan yhtiön liiketoiminnan ydintä on studiotilojen lisäksi valo-, grip- ja kamerakaluston sekä ammattihenkilöstön vuokraus. Vuonna 1992 perustettu Angel Films juhlii kolmikymppisiään tänä vuonna.

Angel Filmsin operatiivinen johtaja Petri Anttonen vahvistaa suomalaisen elokuva- ja tv-sarjatuotannon nykyisen nousukiidon. ”Studioissamme ja kalustollamme tehdään sekä livelähetyksinä että nauhoitettuna TV-ohjelmia, mainoksia ja elokuvia. Sekä tietysti nykyään suoratoistopalveluiden lisääntyessä paljon TV-sarjoja.”

Herttoniemessä on tehty muun muassa Haluatko miljonääriksi –visailua. Arabianrannan uudessa isossa studiossa tehdään muun muassa supersuosittua Tanssii Tähtien Kanssa –ohjelmaa. Pian kun TTK jää tauolle, katsomolla varustetussa, korkeassa studiossa alkaa elokuvaprojekti. Elokuvaproduktion nimeä ei kuitenkaan paljasteta. Anttonen vaikenee kuin muuri.

”Studiotilojemme kysyntä on suuri. Toisaalta produktion aikaikkuna määrittää sen, milloin tuotanto pitää tehdä. Jos studiomme ovat jo varattuja, niin ne ovat varattuja. Samaan aikaan ei pysty useampaa tuotantoa tilassa tekemään. Studioidemme käyttöaste on kuitenkin korkea. Erityisesti Arabianrannan isomman studiomme kokoisia hyvin varustettuja tuotantotiloja ei Suomessa montaa ole.”

Pandemia muokkaa siisteyden käsitettä

Pandemia vaikutti aluksi huomattavasti myös Angel Filmsin toimintaan. ”Keväällä 2020 tuli tuotantojen peruuntumisia ja siirtymisiä. Mutta jo kesällä työt jatkuivat lähes normaaliin tahtiin ja viime syksy oli jo todella kiireinen.”

Pandemia toi uuden ulottuvuuden myös yhteistyöhön Laatutakuu-yrittäjän Lauri Hellsténin kanssa. ”Pandemian myötä puhtaus on enemmän kuin lattioiden ja muiden pintojen siistimistä. Hygienisyyden vaatimus on noussut ja meilläkin se on kyllä tajuttu. Lauri tekee siinäkin perinpohjaista työtä.”

Anttonen arvostaa yhteistyökumppanissa erityisesti joustavuutta. ”Herttoniemen studiolla siivousta voidaan tarvita milloin vain. Lauriin voi aina luottaa ja yhteistyömme on mutkatonta.”

Palvelua joustavasti

Lauri Hellsténin LH Palvelun yhteistyö Angel Filmsin kanssa alkoi keväällä 2017. Petri Anttonen on yhteyshenkilö Herttoniemen studion siivouksessa, Arabianrannan studioiden siivous ei ole Hellsténin työlistalla.

”Minulle kuuluvat myös Herttoniemen toimistotilat ja vuokraamo, mutta niiden siivouksista sovin toimistopäällikkö Emma Östermanin kanssa.”

Toimistotilojen siivous on Hellsténille jokapäivästä leipää, studion siivoukset tulevat silloin kun aika on. ”Eihän sinne voi kesken tuotannon mennä siivoamaan. Joten pitää olla valmiutta muuttaa kalenteria. Usein siivous osuu viikonloppuun, tuotantojen vaihtuessa. Se ei ole minulle ongelma.”

Pandemia on tuonut Hellsténin mukaan selvästi lisää merkitystä siivousyrittäjän työhön. ”Asiakkainani on Angel Filmsin lisäksi muun muassa kolme apteekkia. Desinfioivat pesut ovat tulleet hyvinkin tutuiksi.”

***

Artikkelin teksti Jaakko Liikanen, Kuvat Jari Härkönen ja Angel Films

Lue koko artikkeli sekä muut kevään nostot Laatutakuu-lehdestä. Voit myös tutustua lehden aiempiin julkaisuihin täältä.