Laatutakuu juhlisti 30-vuotista taivaltaan

Laatutakuun 30-vuotisjuhlagaalaa juhlittiin Villa Haikossa Porvoossa. Illan aikana tavattiin tuttuja, jaettiin palkintoja, syötiin hyvin ja tanssittiin. Laatutakuun pitkän menestyksen takana ovat jatkuva kehittyminen ja ahkerat yrittäjät. Laatutakuu Gaalassa oli aika juhlia heitä.

Laatutakuun lauantaina 7.10 vietettyjen 30-vuotissyntymäpäivien estradina toimi Haikon kartanon yhteydessä toimiva juhlatila, Villa Haikko, jonne mahtui mukavasti liki 200 vierasta. Vaikka sää oli jo syksyinen, aukesivat villan terassilta kauniit maisemat merelle.

”Haikon kartano rakennettiin vuonna 1932 ja sen jälkeen se on poltettu viisi kertaa. Tänään tuuli käy mereltä suoraan rakennusta päin, tästä syytä siirrämme illan ilotulituksen myöhempään gaalaan”, toimitusjohtaja Henri Häyrinen totesi tervetuliaispuheensa yhteydessä.

Puheessaan Henri kertoi perustaneensa Laatutakuun pahimpaan lama-aikaan vuonna 1992.

Hänen ystävänsä suhtautuivat ajatukseen epäluuloisesti ja varoitellen, olihan franchising-liiketoimintamalli Suomessa tuolloin vielä varsin tuntematon. Varoitteluista huolimatta Henri luotti näkemykseensä – ja se kannatti.

Menestyksen pohjana tärkeät arvot

Nykyään Laatutakuu-ketjuun kuuluu jo noin 120 itsenäistä yrittäjää, jotka työllistävät hyvän joukon siivous- ja kiinteistöalan ammattilaisia. Matkan varrella Laatutakuu on valittu kahdesti Vuoden franchisingketjuksi ja kerran Vuoden puhtausalan yritykseksi. Erityisen lujaa työtä on tehty viime vuosina koronan hankaloittaessa markkinaa merkittävästi.

”Korkealaatuinen palvelu tarkoittaa minulle sitä, että kun teen työni niin hyvin, että olen lopputulokseen itse tyytyväinen, laatu varmasti miellyttää asiakastanikin”, summaa Laatutakuu-yrittäjä Daniel Osuagwu Kuopiosta.

Henrin mukaan Laatutakuun menestys pohjautuu yrityksen arvoihin; rehellisyyteen, vastuuseen, laatuun ja yrittäjyyteen. Rehellisyys tarkoittaa sovitusta kiinnipitämistä ja avointa keskustelua, kun taas vastuu koskettaa niin asiakkaita kuin ympäristöäkin. Ympäristöstä huolehtimisen näkökulmasta merkityksellisiä ovat esimerkiksi pesuaineiden valinnat.

Puheensa lopuksi Henri lanseerasi yritykselleen viidennen arvon: yhtenäisyyden. Sitä kertoi lisää Itä- ja Pohjois-Suomen aluepäällikkö Kirsi Viitaniemi.

”Yhtenäisyys tarkoittaa, että työmme ei ole yksin yrittämistä vaan yhdessä yrittämistä.  Laatutakuulla minut otettiin heti lämpimästi vastaan. Avoimuus ja rehellisyys loivat turvaa, jonka myötä uskalsin lähteä yrittäjäksi. Vuosien varrella on tuntunut hyvältä tavata muita yrittäjiä ja saada tukea, kun omat tiedot ja taidot ovat loppuneet kesken. Tarjolla on aina hyviä koulutuksia ja yhteydenpito onnistuu myös kiireisessä arjessa”, kuvaili Kirsi tuntemuksiaan.

Aluepäälliköksi siirryttyään Kirsi kokee tehtäväkseen vahvistaa yrittäjien välisiä suhteita ja taata kaikille samanarvoiset mahdollisuudet menestyä ja saada ketjulta tukea.

Palkintoja menestyneille yrittäjille

Gaalassa jaettiin myös runsaasti palkintoja. Kiitoksena pitkästä, 21-vuotisesta yrittäjyydestään palkittiin nyt eläkkeelle siirtynyt Elvi Mankinen, joka tunnettiin yrittäjänä ensiluokkaisesta asiakaspalvelustaan ja -siivousjäljestään, sekä kannustavasta otteestaan johtajana.

Vuoden yrittäjänä palkittiin Olga Iumina Vantaan Reipas-moppi yrityksestä. 1000 euron matkalahjakortilla palkittu Olga on työskennellyt Laatutakuu-yrittäjänä yhdeksän vuotta ja hän työllistää tällä hetkellä kolme henkeä.

”Olgalla hallussa ovat niin konsepti kuin talouskin. Yrittäjänä hän on aktiivinen ja kannustava, ja tekee tiivistä yhteistyötä muiden kanssa”, kuuluivat perustelut.

Tanssia ja synnytyslaulua

Illan juontajana toimi näyttelijä Ernest Lawson, joka jututti lavalla Laatutakuun yhteistyökumppanien Starian, Pamarkin, Hakon, Torkin, Diverseyn ja Boltin edustajia.

Tork oli kutsunut mukaan Putous-ohjelmasta tutun tanssiopettaja Folke Rundqvistin, joka huonon suomensa takia päätyi ohjaamaan synnytyslaulun Laatutakuulle sen 30-vuotissynttäreiden johdosta. Lisäksi Folke opetti yleisölle diskotanssin askeleita.

Juhlavan ruokailun jälkeen tapahtumassa esiintyi itämaista tanssia arabialaisen musiikin tahtiin esittänyt Laura Zaray & Zaray Dancers -tanssiryhmä, jonka tarttuva ja lämmin energia sai myös monet yrittäjät lattialle ilakoimaan.

Spontaania iloa sisälsi myös yrittäjien francisinkeskuksen väelle käsikirjoittama esitys. Mukana oli hahmoja esiripusta moppiin ja esityksessä uskallettiin heittäytyä improvisaation maailmaan ilman ennakkoharjoituksia.

Loppuillan tunnelmoinnista vastasi bilebändi Pamela Kilpeläinen & Spotlight ja puolen yön jälkeen moni jatkoi iltaa vielä Haikon kartanon yökerhon puolella.

Tunnelmia juhlista

Mikkeliläinen Sanna Arpiainen kertoi nauttineensa illasta kovatahtisen vuoden jälkeen.

”Seitsemänvuotinen yrittäjyyteni aikana olen työskennellyt Mikkelissä ja pääkaupunkiseudulla. Yrittäjyys on ollut suurta aaltoliikettä, mutta sitkeästi olen painanut eteenpäin. En kadu päivääkään. Työssäni tärkeintä on olla ihminen asiakkaalle. Työni laatu ja nopeus ovat aina kunnia-asioita.”

Viktoria Kondratavieius saapui gaalaan vieraana Helsingistä.

”Olen mukana ensimmäistä kertaa. Ihmiset ovat kauniisti pukeutuneita ja heillä on upeat kampaukset. Tulen varmasti viihtymään. Illan aikana olen nauttinut ohjelmasta ja tuttavien tapaamisesta. Myöhemmin päädyn varmasti tanssilattialle, sillä harrastan zumbaa ja rakastan tanssimista.”

Susanna Eskola vietti iltaa tilitoimisto Starian pöydässä ja iloitsi asiakkaiden näkemisestä.

”Yleensä kommunikoimme puhelimitse, sähköpostitse tai Teamsillä, joten gaala on mahtava tilaisuus nähdä asiakkaitamme livenä. Asiakkaamme asuvat ympäri Suomen, joten on hienoa, että kerran vuodessa päädymme kaikki yhteen.”

LAATUTAKUU GAALA PALKITUT

Vuoden yrittäjä 2023
Olga Iumina, Reipas Moppi Oy

Vuoden tulokas 2023
Kai Heiskanen, Frankin Siivous

Vuoden konkari 2023
Päivi Leino, PaMiJo Oy

Paras konseptin hyödyntäjä 2023
Kaarle Salmela, KS Siivouspalvelut
Kimmo Halonen, Kiinteistöhuolto M Korhonen Oy
Ilkka Huisman, Tmi TehoMe

Ketjun korkein asiakastyytyväisyys (siivous) 2023
Carita & Karem Eladly Ali, Amina-Siivouspalvelut

Ketjun korkein asiakastyytyväisyys (kiinteistöhuolto) 2023
Kimmo Halonen, Kiinteistöhuolto M Korhonen Oy

Suurin suhteellinen liikevaihdon kasvu (siivous) 2023
Leonard Terakaj, LT toimitilapalvelut

Suurin suhteellinen liikevaihdon kasvu (kiinteistöhuolto) 2023
Juri Pekkola, Tuomo Puharinen, Noste Kiinteistöpalvelut Oy

Suurin euromääräinen liikevaihdon kasvu (siivous) 2023
Edmond Basha, Alpha Pro Finland Oy

Suurin euromääräinen liikevaihdon kasvu (kiinteistöhuolto) 2023
Tomi Nummisto, Kiinteistöpalvelut Laine & Nummisto Oy

Paras ylläpitoyrittäjä
Maria Lappalainen, Siivouspalvelut Maria Lappalainen

Erityismaininnat
Carita Eladly Ali, Amina-Siivouspalvelut
Maria Lappalainen, Siivouspalvelut Maria Lappalainen
Elvi Mankinen, Siivousliike Eeman Oy

5 vuotta toimineet yrittäjät
Battaivan Batsukh, B.Servis
Augustus Enwena, SIIVOTEK
Salme Kokk, Salme Hoitaa
Liisa Mild, Mild Siivouspalvelu
Edmond Basha, Alpha Pro Finland Oy
Bella Ozdoyeva, Finska Siivouspalvelut
Veronika Reinol, Nooni Siivous
Valbona Behrami, Siivouspalvelut KLEA MB

10 vuotta toimineet yrittäjät
Jan Latif, Jan Laatusiivous Oy
Maria Cherkasova, Vimars Oy
Jimi Metaliaj, Finnlaatu Tmi
Mourad Aouinet, Donies Siivouspalvelut Oy
Kwakye Oppong, Kop Palvelut
Dau Huynh, SVS Siivouspalvelut                       

20 vuotta toimineet yrittäjät
Pirjo Heinonen, Puhdistuspalvelu Nopsa
Fika Piric, Tmi Fika Piric
Natalja Luostarinen, Tmi Natalja Heinonen
Orvokki Orti, Tmi Orvokki Orti
Erkki Kinnunen, Tmi Kiilto-Kiitäjät