Laatutakuu-yrittäjä Bella Ozdoyeva: “Parasta on itsenäisyys”

Bella Ozdoyeva ei ole katunut päivääkään ryhtymistään Laatutakuu-yrittäjäksi. Hänen mukaansa parasta yrittäjyydessä on itsenäisyys – yrittäjänä voi itse vaikuttaa omaan työnkuvaan, työaikaan, työn määrään ja ansiotasoon.

Bella Ozdoyeva aloitti Laatutakuu-ketjussa FINSKA Siivouspalvelut -yrityksellään reilut viisi vuotta sitten. Sittemmin myös hänen miehensä Elvis Ozdoev on tullut mukaan toimintaan, ja he pyörittävät yhdessä FINSKA LAATU Oy -nimen saanutta yritystä.

FINSKA LAATU siivoaa pääkaupunkiseudulla suurimmaksi osaksi toimistoja, mutta kohteina on myös muun muassa varasto- ja myymälätiloja.

– Paljon teemme ylläpitosiivousta, mutta hoidamme myös erillissiivouksia, kuten ikkunanpesuja, peruspesuja, vahausta, mattojen pesua ja vaikka mitä. Meillä on tarvittavat koneet kaikkiin siivoustarpeisiin, Bella kertoo.

Siivous tarjosi nopean tien työelämään

Bella muutti Suomeen vuonna 2011 ja opiskeli ensi alkuun suomen kieltä. Kieliopintojen jälkeen oli aika kouluttautua uuteen ammattiin, sillä alkuperäisessä kotimaassa suoritettu tutkinto ei mahdollistanut työntekoa Suomessa.

– Olen alunperin suorittanut ekonomin tutkinnon, mutta kielitaitoni ei olisi riittänyt täällä taloushallinnon töihin. Talousopinnoista on kyllä ollut minulle apua, kun olen ryhtynyt yrittäjäksi. Ymmärrän taloudesta ja osaan hoitaa laskutukset ja muut.

Opiskeluvaihtoehtoja pohtiessaan Bella päätyi valitsemaan alan, jolla pääsee varmasti ja nopeasti töihin.

– Valitsin siivousalan, sillä halusin saada aika nopeasti ammatin, jossa pääsee heti tekemään töitä. Siivousalan opinnot Amiedussa kestivät vähän yli vuoden.

Bellan ura Laatutakuu-yrittäjäksi alkoi ISS:n pääkonttorilta, joka oli hänen ensimmäinen työpaikkansa siivoojana.

ISS:n leivistä Laatutakuu-yrittäjäksi

Kieli- ja siivousalan opintojen jälkeen Bella pääsi töihin siivoamaan ISS:n pääkonttoria, mikä oli onnekas sattuma tulevaa yrittäjyyttä ajatellen.

– Samassa talossa oli myös Laatutakuun pääkonttori. Laatutakuun aluepäällikkö oli nähnyt minun työskentelevän siellä ja olin ilmeisesti tehnyt hyvää työtä, sillä hän suositteli minulle Laatutakuu-yrittäjyyttä ja kutsui tutustumaan Laatutakuun konseptiin. Se kiinnosti minua ja olin itsekin jossain vaiheessa ajatellut yrittäjyyttä. Menin kuuntelemaan ja sille tielle jäin, Bella nauraa.

Yrittäjänä voi vaikuttaa omaan työhön ja ansiotasoon

Bella on ollut erittäin tyytyväinen Laatutakuu-yrittäjyyteen, sillä se on tarjonnut monta etua palkkatyöhön verrattuna.

– Ehkä parasta on itsenäisyys ja se, että on itse vastuussa. Tykkään järjestellä asioita ja panna niitä kuntoon. Lisäksi pidän myös itse siivoustyöstä. Se on konkreettista ja siinä näkee heti omien kättensä jäljen.

– Arvostan myös sitä, että voin itse vaikuttaa työn määrään ja laatuun. Sitä kautta voi sitten vaikuttaa myös omaan tulotasoon. Laatutakuu-yrittäjänä minulla on mahdollisuus ansaita enemmän, Bella lisää.

Vahva ketju antaa hyvän taustatuen

Bella kiittelee Laatutakuu-ketjua erityisesti tuesta, jota on saanut yrityksen käynnistämiseen ja kehittämiseen.

– Laatutakuu on erinomainen konsepti, jonka avulla voi halutessaan kasvattaa liiketoimintaa. Se on tunnettu brändi, joka on toiminut jo 30 vuotta. Kaikki aluepäälliköt ja toimitusjohtaja ovat aina valmiita auttamaan, ja heiltä saa tukea myyntiin ja toiminnan kehittämiseen. He auttavat myös yrityksen perustamisessa, jos vaikka oma kielitaito ei ole vielä ihan riittävä.

– Ketjun kautta saa myös uusia asiakkaita. Samoin voin hankkia heiltä kirjanpidon ja muut taloushallinnon palvelut, Bella jatkaa.

Laatutakuu-ketju tarjoaa yrittäjilleen myös monipuolista koulutusta, joka auttaa kehittämään yritystä ja sen tarjoamia palveluja.

– Olen saanut paljon oppia sekä siivoustyöstä että yrittämisestä. On ollut esimerkiksi yrittäjäkurssia, peruspesu- ja vahauskoulutusta, taloushallinnon kursseja, työturvallisuuskoulutusta, Bella kuvailee.

– Tyypillisenä työpäivänä hoidan asiakkaita, tilauksia, laskutusta, vuoro- ja palkkalistoja sekä työjärjestyksiä. Teen myös ihan varsinaista siivoustyötä parissa paikassa, mutta se painottuu iltapäiviin tai iltoihin, Bella kertoo.

Asiakkaan arvostus motivoi

Bella vannoo asiakastyytyväisyyden nimiin. Hän myös todistetusti tekee paljon työtä sen eteen, sillä hänen yrityksensä palkittiin Laatutakuu-ketjun korkeimmasta asiakastyytyväisyydestä vuonna 2022.

– Minua motivoi etenkin se, että asiakas arvostaa työtäni ja tiimiäni. Silloin haluaa tehdä aina vaan paremmin ja jopa vähän enemmän kuin tarvitsisikaan. Kun niin tapahtuu, myös asiakas on tyytyväisempi.

– Tavoitteeni on kasvattaa liikevaihtoa ja uskon, että Laatutakuun kanssa se onnistuu, vaikka globaalin talouskriisin aikoja elämmekin, Bella toteaa.

Yrittäjyys on suosittelemisen arvoista

Bellan kokemukset Laatutakuu-yrittäjyydestä ovat siinä määrin hyvät, että hän kannustaa muitakin ryhtymään samalle uralle.

– Voin todellakin suositella Laatutakuu-yrittäjyyttä, ihan sataprosenttisesti. Se on helppo ja turvallinen tie yrittäjäksi. Pääsee tekemään työtä itselleen ja vaikuttamaan suoraan omaan ansiotasoon, työn määrään ja sisältöön sekä laatuun, Bella toteaa useamman vuoden kokemuksella.

Laatutakuu-yrittäjyyttä pohtivaa Bella kannustaa rohkeasti kysymään nykyisiltä yrittäjiltä, millaista yrittäjän arki iloineen ja suruineen on.

– Jos joku kaveri – tai vaikka ihan kuka tahansa – haluaa tietää lisää tai tutustua Laatutakuu-yrittäjyyteen, niin minä kyllä kerron mielelläni, Bella hymyilee.

Laatusiivousta pääkaupunkiseudulla

Laatutakuu-ketjuun kuuluva FINSKA LAATU Oy siivoaa laadukkaasti esimerkiksi toimisto- ja tuotantotilat, varastot, asuin- ja liikekiinteistöt, myymälät ja kuntosalit. Yritys työllistää yrittäjäpariskunta Bella Ozdoyevan ja Elvis Ozdoevin lisäksi kaksi työntekijää.

Kiinnostuitko Laatutakuu-yrittäjyydestä?

Laatutakuu tarjoaa mahdollisuuden aloittaa oma yritys valmiiksi kehitetyllä liiketoimintamallilla. Laatutakuu-yrittäjyys on helppo ja turvallinen tapa aloittaa itsenäisen yrittäjän ura tunnetun ja hyvämaineisen ketjun jäsenenä.

Katso avoimet yrittäjäpaikat ja kysy lisää